Bijna 5% van alle Android-apparaten draait op Nougat

Bijna 5 procent van alle Android-apparaten die momenteel in omloop zijn, draait op de nieuwste versie Nougat.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Google, gemeten via appwinkel Google Play.

4,5 procent van alle Android-apparaten heeft versie 7.0 van Android. De kleine update die daarna is uitgebracht, met versienummer 7.1, heeft nog maar 0,4 procent van alle gebruikers.

Voor het eerst is het marktaandeel van Android Marshmallow (versie 6) licht gedaald, met 0,1 procentpunt naar 31,2 procent. Ook het aantal mensen met de eerdere versies Lollipop, Kitkat en Jelly Bean blijft afnemen.

De ‘fragmentatie’ van Android blijft behoorlijk. Meer dan de helft van de gebruikers zit nog altijd op versie 5.1 of eerder. Die versie verscheen begin 2015. Veel telefoons met oudere Android-versies krijgen ook geen beveiligingsupdates meer, waardoor gebruikers mogelijk een risico lopen.

Fabrikanten van Android-toestellen zijn zelf verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van updates. Omdat Android-fabrikanten vaak omvangrijke veranderingen doorvoeren in Android, kan het lang duren voordat die updates beschikbaar komen. Veel toestellen worden na één of twee jaar helemaal niet meer voorzien van updates.

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 5 =