Zijn Augmented Reality applicaties de toekomst?

In de wereld van gadgets is iets relatiefs nieuw om mee te exploiteren: Augmented Reality (AR); sinds de komst van de vele Augmented Reality apps, wordt nu een groter publiek met de term Augmented Reality bereikt. Grote corporates zetten Augmented Reality applicaties al in binnen het bedrijf. Het brede publiek lijkt nu ook de voordelen van AR gadgets te ontdekken. In dit artikel laten we zien waarom Augmented Reality een grote toekomst tegemoet gaat.

Augmented Reality voor smartphones

De smartphone is niet meer weg te denken in deze wereld. Sinds de komst van frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Android is het mogelijk om Augmented Reality content weer te geven via de smartphones, waarbij geen marker meer nodig is. Hierdoor wordt het verspreiden van content veel laagdrempeliger. Ideaal voor bedrijven om een Augmented Reality app te laten ontwikkelen die als doel heeft om een groot publiek op innovatieve en interactieve wijze te bereiken!

Ontwikkeling Augmented Reality technologie gaat hard

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen in de wereld van Augmented Reality. Zo worden smartphones en tablets steeds geschikter voor Augmented Reality apps doordat er steeds betere camera’s op de telefoons en tablets komen. De verwachtingen zijn dat deze camera’s op de smartphones en tablets verder worden doorontwikkeld, wat de accuraatheid voor Augmented Reality apps ten goede komt.

Behalve Augmented Reality applicaties voor de smartphone en tablet zijn er ook Augmented Reality brillen verkrijgbaar, zoals de Hololens van Microsoft. Er zijn meerdere fabrikanten die werken aan Augmented Reality brillen. Waar de Augmented Reality bril op dit moment voornamelijk wordt ingezet voor zakelijke doeleinden, is het een kwestie van tijd dat deze Augmented Reality brillen ook worden ingezet voor consumenten. Kijk online voor meer lifestyle nieuws.

Data Science Partners helpt organisaties met Python trainingen en data science consultancy

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =