Slimme gadgets voor in huis

Veel slimme gadgets of toepassingen waar we een paar jaar geleden nog van konden dromen zijn inmiddels implementeerbaar geworden. Robotstofzuigers (die zichzelf aan de oplader kunnen leggen), een slimme toiletpot, geavanceerde gebouw domotica of een machine die geheel automatisch je was strijkt en opvouwt. Dit is slecht een kleine greep uit de totale mogelijkheden. Door de toename van AI en IoT-toepassingen en geavanceerde technologieën zijn slimme gadgets in een stroomversnelling geraakt. Wat zijn onze favorieten? 

Sinds vorig jaar is de Google Assistent beschikbaar in Nederland en wint het aan populariteit. Daarnaast is Google momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe hardware. Deze hardware wordt de Nest Hub Max genoemd. Dit wordt één centraal scherm in huis waarop allerlei toepassingen zoals het reguleren van het licht of streamen mogelijk wordt gemaakt. Dit is dus als het ware een aanvulling op de Google Home. Je kunt via een centraal punt de lampen, verwarming en gordijnen regelen. Naar verwachting zal Google hier meer over vertellen op de aankomende I/O ontwikkelaarsconferentie.

Onze keuze

Als echte tech-liefhebbers hebben wij natuurlijk een aantal voorkeuren. Wij zetten ze op een rij:

De Google Home Mini

De Google Home Mini is al even onze betrouwbare audiopartner op kantoor. Zo kun je, volledig remote, alle speakers bedienen en dit afzonderlijk van elkaar doen. Heb jij zin in een rustig achtergrondmuziekje maar je collega heeft meer zin in rock? Dit probleem is opgelost met de Google Home Mini, doordat ze separaat te besturen zijn kan iedereen precies luisteren waar hij of zij zin in heeft. De Mini werkt op spraakbesturing, Bluetooth en streaming.

De Robot stofgzuiger

Een geautomatiseerde stofzuiger kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Niet alleen omdat het waardevolle tijd scheelt om het stofzuigwerk uit handen te nemen, maar ook de kwaliteit van het stofzuigen neemt ook nog eens toe. In recente jaren zijn robot stofzuigers flink geoptimaliseerd, zo zijn ze tegenwoordig uitgerust met geavanceerde navigatie technology. Middels lasers maakt de robot stofzuiger een plattegrond van de ruimte. Wanneer de stofzuiger leeg is dirigeert hij zichzelf richting het oplaadpunt en laadt hij automatisch op.

Er zijn nog veel meer DigiSmart producten zoals: de slimme thermostaat, deurbel, en rookmelder. Is jouw huis al smart?

 

 

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − achttien =