Eerste smartwatch van Fitbit krijgt eigen app-platform

De eerste smartwatch van Fitbit krijgt een eigen platform en ‘galerij’ voor applicaties.

Dat heeft directeur James Park bevestigd tegenover The Verge. Zodra de smartwatch op de markt verschijnt, wordt er een kit voor ontwikkelaars uitgebracht. Daarmee kunnen ze zelf applicaties maken voor het platform.

Ook verschijnen er een aantal apps van specifieke partners, aldus Park. Welke dat precies zijn, wilde de directeur niet zeggen. “Het enige wat ik op dit moment kan zeggen is dat muziek een erg belangrijk onderdeel van de fitness-ervaring is, en dat je een functionaliteit zult zien die daar aan gerelateerd is.” Eerder werd al bekend dat Spotify bij de lancering op het horloge niet beschikbaar wordt.

De software van Fitbit komt van smartwatchfabrikant Pebble, die vorig jaar werd overgenomen door Fitbit. Ontwikkelaars krijgen net als bij Pebble de mogelijkheid om eigen apps alleen met vrienden en familie te delen.

Eerste smartwatch

Het nog naamloze horloge wordt de eerste ‘echte’ smartwatch van Fitbit. Wel heeft het bedrijf enkele fitnesscrackers op de markt met slimme functies, bijvoorbeeld het weergeven van sms- en mail-notificaties. Qua uiterlijk zou het apparaat lijken op de eerder gepresenteerde Fitbit Blaze.

Wanneer de nieuwe smartwatch verkocht gaat worden, is echter nog altijd niet bekend. Er zouden problemen zijn in het productieproces van het horloge. Daardoor zou Fitbit de lancering hebben uitgesteld naar de herfst.

Bron: Nu.nl

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + achttien =