Top 5 wintersport apps

Het wintersportseizoen is weer begonnen en dat kan maar een ding betekenen: iedereen kan zich weer optimaal voorbereiden voor de wintersport vakantie. De boards/ski’s worden in de lak gezet, de trendy ski-outfits kunnen weer uit de kast en de zoektocht naar de beste wintersport apps kan beginnen. Om het voor jullie wat makkelijker te maken hebben wij bij Allaboutapps alvast wat research gedaan en de top 5 wintersport apps voor jullie op een rij gezet.

1. Ski tracks

Deze wintersport app is vrijwel onmisbaar voor elke wintersport fanaat. Hoeveel kilometer heb je afgelegd op de piste? Hoe lang deed je erover? Wat was je maximale snelheid? Al deze functionaliteiten worden gemeten met de Ski Tracks app zonder data te gebruiken. Aan het einde van de dag kun je op een satellietkaart je eigen parcours bekijken en alles herbeleven met de optie ‘afspelen’. De app biedt tevens de mogelijkheid om foto’s automatisch op te slaan op de juiste geografische plaats en hoogte.

Verkrijgbaar in de Google Play Store voor €0,95 en App Store voor €1,09.

2. Snowsafe

Safety first. Bij Allaboutapps vinden wij het belangrijk dat iedereen veilig zijn favoriete wintersport bezigheid kan uitoefenen. Om deze reden zetten wij de app ‘Snowsafe’ op nummer twee in deze lijst van wintersport apps. Deze gratis app laat in een oogopslag zien of er lawinegevaar is en hoe groot het risico precies is. Kijk wel even van te voren of jouw skigebied in de app staat.

Gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.

3. Sneeuwhoogte

Met deze app kun je veel meer dan alleen de actuele sneeuwhoogte in de gaten houden. Behalve de sneeuwhoogte kun je ook zien welke pistes er in jouw skigebied zijn geopend, wat de weersverwachting is, krijg je een melding als er verse sneeuw valt, welke liften er open zijn en kun je een pistekaart en ervaringen bekijken van anderen.

Gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.

4. Bergfex/ski – ultieme wintersport app

Deze app geeft uitgebreide informatie voor alle skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Polen, Tsjechië, Slowakije en Kroatië. Met mooi vormgegeven visuals worden kaarten en statistieken van het skigebied weergegeven. Een bonus van deze app is dat er naast ski informatie over het betreffende gebied ook prijzen worden weergegeven voor verhuur, skipassen en accommodaties of hotels worden weergegeven.

Gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store

5. SkiFit

Alle wintersport fanaten kunnen deze app vast downloaden voorafgaand aan hun wintersport vakantie. Deze app zorgt er namelijk voor dat je optimaal voorbereid bent voor jouw skivakantie door de juiste spiergroepen en houding te trainen. de SkiFit app biedt een compleet fitness schema dat je klaarstoomt voor de skivakantie. Aan de hand van video’s werk je vanuit je eigen woonkamer aan je balans, conditie en kracht. *Klein dingetje: de hele training is uitgetrokken over 8 weken voorafgaand aan je wintersport vakantie. Op tijd beginnen dus!

Gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.

Post Author: allaboutapps

1 reactie op “Top 5 wintersport apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 10 =