Google livestream voor Android-O

Op 21 augustus houdt Google een Android O-livestream, met als thema de zonsverduistering in de Verenigde Staten. Dan leren we de naam en mogelijk meer informatie.

Android O-livestream

Vanwege verschillende geruchten wisten we al dat Google op 21 augustus de officiële naam van Android 8.0 (O) gaat onthullen. Nu blijkt dat Google daar een livestream voor organiseert. Dit doet het bedrijf niet zomaar op die dag, want dan vindt er een complete zonsverduistering plaats die in de Verenigde Staten te zien is. De zon vormt dan tijdelijk een O.

Op maandag 21 augustus om 20:40 start Googles livestream. “Android O komt naar aarde met de totale zonsverduistering en neemt enkele super (zoete) nieuwe krachten met zich mee!”, kondigt Google aan. Hiermee hint het bedrijf naar de zoete aard van de naam van Android, net als vorige versies van het besturingssysteem (denk aan Lollipop en Marshmallow).

Het is voor het eerst sinds 1918 dat de hele Verenigde Staten zo’n totale zonsverduistering meemaakt. Om de samenkomst van Android O en de zonsverduistering verder te vieren heeft Google een speciale zonsverduisteringpagina in het leven geroepen. Zo is er een filmproject rond dit evenement waar je aan mee kunt doen. Je kunt ook Google Assistant om feitjes vragen rond de zonsverduistering door ‘Tell me a solar eclipse fact’ te zeggen.

Het is nog onduidelijk wat Google precies laat zien tijdens de livestream. De focus zal waarschijnlijk op de naam liggen, omdat de meeste nieuwe functies al bekend zijn. Lees daarvoor ons Android O-overzicht. Er is een kans dat Google de complete versie van Android O na de livestream direct beschikbaar maakt voor Pixel- en Nexus-toestellen. Het is ook mogelijk dat het bedrijf Android O later in de week pas uitrolt.

Bron: AndroidPlanet.nl

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 10 =