Wat kost een app?

 

Bij Inventief IT krijgen we bijna dagelijks de vraag: wat kost een app? Hoe simpel de vraag ook, het antwoord is veel moeilijker te geven. De vraag is gelijk aan: wat kost een huis? De prijs van een app is sterk afhankelijk van de functionaliteiten die verlangd worden, de mate van maatwerk, de platformen, data-connecties, enzovoort. Pas als precies is uitgewerkt wat er nodig is, is een exacte prijs geven mogelijk.

Toch gaan we een poging doen:

Wat kost een app? – €2.500,- tot €5.000,-

Onder de €2.500,- is het in de praktijk onmogelijk een app te laten ontwikkelen. Een app in het segment tot €5.000,- werkt met eerder ontwikkelde modules en een bewezen concept. Feitelijk is het een gestandaardiseerde app die wellicht voor een iets andere branche al eerder toegepast is.

De app maakt gebruikt van statische informatie (vaste teksten, foto’s video’s, enzovoort) en kan gebruik maken van formulieren. Feitelijk lijkt dit type app nog het meest op een mobiele site.

Een goed voorbeeld is de app van Fun Forest. Deze app gemaakt voor de klimparken bevat informatie, nieuws en een mogelijkheid om gemakkelijk contact op te kunnen nemen. De app bindt en informeert. Simpel en effectief.

Wat kost een app? – €5.000,- tot €20.000,-

Zodra u unieke wensen heeft komen wij bij een maatwerk-app. Deze app bevat bijvoorbeeld een koppeling met een database. En er is meer mogelijk op het gebied van vormgeving en vernieuwende functies.

De Buienalarm-app is een goed voorbeeld van een dergelijke app. Deze app waarschuwt wanneer het gaat regenen in uw directe omgeving. En toont daarnaast radar-gegevens. Deze gegevens worden uit een database opgehaald en getoond in de layout van Buienalarm.

Wat kost een app? – €20.000,- tot €100.000,-

Voor dit budget ontwikkelt u een uitgebreide app. Relatief veel werk gaat hier zitten in diverse connecties met externe databases en geavanceerde functies die hieraan verbonden zijn. Een app in dit segment zorgt uiteraard wel voor een écht unieke app in de markt, die veel waarde toevoegt voor de gebruiker.

De app van Couverts maakt het simpeler dan ooit te voren om een tafel in een restaurant te reserveren. En vooraf de recensies te lezen. Hierbij maakt de app gebruik van diverse externe databronnen die 2.500 restaurants met de app koppelen. Ook beschikt de app over connecties met Whatsapp, Twitter, Facebook en geeft de app realtime beschikbaarheid van tafels op. Ten slotte wordt er automatisch een sms/e-mail gestuurd ter bevestiging van de reservering.

Vaak word het ontwikkelingsproces van een app op een Agile manier gedaan. Door korte sprints in te plannen kan er snel progressie geboekt worden. Een scrum master leidt dit proces in goede wegen. Wil je zelf een scrum master training volgen? Of ben je benieuwd hoe de ontwikkeling van een app er veder uitziet. Bekijk dan onze blog pagina.

Wat kost een app? – €100.000,- en meer

De absolute crème de la crème in de wereld van apps krijgt u in dit segment. Dit type app heeft een hoge investering door de complexiteit in verschillende technieken en een uitzonderlijk visueel ontwerp. Er is uitgebreid nagedacht en onderzoek uitgevoerd naar elke stap in de ‘User Interaction Experience’. Deze app is zo exclusief dat een dergelijke app op voorhand vaak al veel bekendheid verwerft.

In de Rabobank Bankieren app zijn ontzettend veel databronnen gekoppeld en functies opgenomen. Hierbij is een zware beveiliging natuurlijk van cruciaal belang en is er veel aandacht besteed aan het gebruikersgemak. Doordat de app vanaf het begin heel goed werkte, heeft Rabobank de investering relatief snel terugverdiend en veel trouwe klanten gecreëerd.

Wat kost een app? Of beter gezegd: wat kost uw app?

Neem contact op met de specialisten van Inventief IT voor het antwoord: 0512-355777 of info@inventief-it.nl.

 

 

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − acht =