Top 5 beste nieuws apps

Kranten en gedrukte media verliezen aan terrein als het gaat om nieuwsvoorziening. Tegenwoordig zijn er tientallen nieuws apps die gebruikers helpen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Grote kans dat jij door de bomen het bos niet meer in het grote aanbod van nieuws apps. Wij hebben onze top 5 op een rij gezet zodat jij altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. 

Onze top 5 beste nieuws apps:

1. NU.nl app (Android/iOS)

De NU.nl app kan natuurlijk niet ontbreken in een top vijf van nieuws apps. NU.nl geeft op een korte en bondige manier een overzichtelijke weergave van het actuele nieuws. Op de voorpagina staan alle actualiteiten zoals het financiële nieuws, sport nieuws of artiesten nieuws. NU.nl onderscheid zich van haar concurrenten door korte videos aan te bieden die door NU.nl zijn gemaakt die wat achtergrond bieden voor bij het nieuws.

2. NOS app (Android/iOS

De NOS app presenteert het nieuws op een overzichtelijke en betrouwbare manier. Ook bij de NOS app kun je als gebruiker de voorpagina personaliseren naar je eigen interesses. De app maakt het ook mogelijk om NOS-journaals terug te kijken of om live NPO Politiek, NPO nieuws of Radio1 te volgen.

3. Nederlands nieuws app (Android/iOS

Deze verzamel nieuws app is handig voor als je geen keuze kunt maken tussen welke nieuws app je wilt gebruiken. Bij deze app staan alle grote nieuwsplatformen opgesomd in een overzichtelijk overzicht. Kies je uiteindelijk voor een specifiek platform dan krijg je de headers te zien waarna je automatisch wordt doorgelinkt naar het betreffende artikel. Let wel op, sommige nieuwsplatformen zijn tegen betaling dus het is niet vanzelfsprekend dat je alle artikelen gratis in kunt zien via deze app.

4. Flipboard app (Android/iOS)

De App van Flipboard is eigenlijk een verzamelplatform van nieuws, verhalen en interesses wereldwijd. De onderwerpen variëren van fotografie tot nieuws tot wereldreizen. De app heeft wat meer weg van een gepersonaliseerd tijdschrift. Zo kun je bepaalde mensen volgens die je interessant vindt en het gesprek aan gaan samen.

5. Blendle app (Android/iOS)

De Blendle app is de enige app in deze lijst die niet gratis is. Zo moet er een maandelijks of jaarlijks abonnement worden aangeschaft. De app kan echter wel interessant zijn als je graag wat meer nieuws en diepgang wilt dan alleen het actuele voorpagina nieuws. Zo kun je met de Blendle app artikelen van zo’n 120 kranten en tijdschriften lezen en luisteren. Handig: met de Blendle Audio krijg je in een 20 minuten durende podcast een update van het laatste nieuws.

Is dit ook jouw top vijf of heb jij een nieuws app die hier absoluut bij hoort maar nog ontbreekt in ons lijstje? Laat het ons weten!

 

 

 

 

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + twintig =