Oculus onthult later dit jaar zelfstandige VR-bril

Oculus zou later dit jaar een zelfstandige VR-bril van 200 dollar onthullen, die in 2018 op de markt komt.
De nieuwe, goedkopere Oculus-bril werkt zonder verbinding met pc of smartphone, melden ingewijden aan Bloomberg.

De huidige Oculus Rift VR-bril kwam op de markt voor zo’n 700 euro en werkt niet zonder krachtige pc. Met de goedkopere bril zou Oculus virtual reality boeiend willen maken voor het grote publiek, zoals Apple met de iPhone deed.

Net als de Oculus Rift is ook de goedkopere bril gericht op gamen, video en het gebruik van sociale netwerken. De bril zou eruitzien als een meer compacte Oculus Rift, en minder wegen dan de Samsung Gear VR.

Het apparaat gebruikt volgens de ingewijden een mobiele Snapdragon-chip van Qualcomm, en wordt zo krachtiger dan de Gear VR, maar waarschijnlijk niet zo krachtig als de Rift. Een eerste versie kan zo bijvoorbeeld nog niet de locatie van de gebruiker in de ruimte nauwkeurig bijhouden, een latere versie zou dat wel moeten kunnen.

Gebruikers besturen de zelfstandige VR-bril van Oculus met een afstandsbediening, net zoals de Gear VR. Mogelijk zijn de meer geavanceerde Oculus Touch-controllers door gebrek aan nauwkeurige locatiebepaling niet met de nieuwe bril te gebruiken.

Xiaomi

Oculus zou voor de productie van de bril onder meer gaan samenwerken met Chinese smartphonemaker Xiaomi.

Wereldwijd zou de bril dan onder het merk van Oculus aangeboden worden, in China wordt een licht aangepaste versie onder de vlag van Xiaomi verkocht.

Voormalig Xiaomi-topman Hugo Barra ging eerder dit jaar aan de slag als hoofd van de VR-divisie van Facebook.

Nieuwe markt

Met de nieuwe bril richt Oculus zich op de markt tussen zijn eigen duurdere bril en bijvoorbeeld de HTC Vive, en goedkope vr-brillen die met smartphones werken, zoals de Samsung Gear VR. Oculus ziet het voor zich dat mensen de bril bijvoorbeeld gebruiken om onderweg een film kijken, zoals ze dat nu op hun telefoon of tablet doen.

Tijdens de Oculus-ontwikkelaarsconferentie zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg al interesse te hebben in een apparaat dat tussen de Gear VR en de Rift valt. Een woordvoerder van Oculus zegt dat dat het bedrijf niets te melden heeft, maar meldt wel dat het bedrijf flink blijft installeren in de categorie zelfstandige VR.

Oculus

Oculus ontstond als startup en verkocht zijn bril met groot succes via crowdfundingsite Kickstarter. In 2014 werd het bedrijf nog voor de levering van zijn eerste bril voor zo’n 2 miljard dollar door Facebook overgenomen.

De eerste en tevens huidige consumentenversie van de Oculus Rift kwam in maart 2016 op de markt voor zo’n 700 dollar. De Samsung Gear VR verscheen eind 2015, die bril wordt in samenwerking met Oculus ontwikkeld.

Bron: nu.nl

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =