Apple ontkent bericht dat verkoop Watch terugloopt

Apple ontkent een maandag online gekomen bericht van analistenbureau IDC dat de verkoop van de Apple Watch sterk is teruggelopen. Volgens directeur Tim Cook is de groei in verkopen van het horloge ‘off the charts’ en de sterkste sinds de introductie van het gadget anderhalf jaar geleden.

“Onze data toont dat de Apple Watch het geweldig doet en een van de populairste cadeaus voor de feestdagen lijkt te zijn”, zegt Cook in een reactie tegen persbureau Reuters, dat bovendien claimt dat Apple op weg is naar een recordkwartaal voor het horloge. De Apple-directeur reageert op cijfers van analistenbureau IDC, die maandag online kwamen.

De reactie van Cook is echter geen ontkenning van de inhoud van de claims van IDC. Het analistenbureau claimde dat Apple in de zomermaanden 71 procent minder horloges verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. IDC wees daarvoor een ‘verouderde line-up en niet-intuïtieve interface’ aan als belangrijkste factoren. Volgens het analistenbureau heeft Apple beide factoren aangepakt met de Apple Watch Series 2, die eind september uitkwam.

Als de cijfers van IDC kloppen, is het bedrijf uit Cupertino niet de enige smartwatchmaker waar het minder gaat. De hele markt zit in een crisis. Er kwam dit najaar slechts een nieuw horloge uit met Android Wear, terwijl pionier Pebble volgens de meest recente geruchten zo diep in de schulden zit dat het zich moet verkopen aan Fitbit.

Het is bijzonder dat Apple reageert op claims van analisten. Het bedrijf geeft zelden reacties als media hen benaderen voor een weerwoord.

Bron: tweakers.net

Post Author: allaboutapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − drie =